Confettiquette
Confettiquette

 Partybutiken som har allt du behöver till festen från ballonger till inspiration.

Reseguider

Staycation

Reseguider, TipsKarin Sundberg
Staycation

Vad är egentligen det lyxigaste man kan få? Jo TID! Tid att umgås, koppla av och må gott. En av våra favoriter att unna oss själv eller andra är en Staycation - dvs att bo på hotell i sin egna stad. Checka in, ät roomservice till middag iförd morgonrock, ta sovmorgon och ät en god frukostbuffé. Om det är möjligt är det extra trevligt att göra detta på en vardag så man får en liten break mitt i veckan.

Vårt absoluta drömmål för en staycation (i Stockholm) är Grand Hotel. Utöver deras härliga rum med otroliga sänglakan får man tillgång till Grand Hotel Spa som är i världsklass. Efter ett knappt dygn på Grand Hotel känner man sig som en ny människa. Häromveckan unnande jag (Lotti) mig en övernattning tillsammans med min mamma Ann och lillasyster Jojo. Vi började med Afternoon Tea i Cadierbaren följt av timmar i deras spa och avslutade kvällen med middag framför TVn på rummet (med ansiktsmasker på). På morgonen vaknade vi utvilade till deras dunderbuffé. SÅ HIMLA NAJS!

Staycation Grand hotell Stockholm

Jojo och jag i frukostmatsalen. Vår familj är EXPERTER på buffé så här är vi nöjda så det förslår. (Obs, bra glow efter spa-häng!)

Staycation Grand hotell Stockholm

Vackra mamma Ann. Här ser man att frukostbuffén för tillfället intas i en av deras storslagna bankettsalar istället för verandan då den är under ombyggnation. Gjorde inte särskilt ont :-)

Staycation Grand hotell Stockholm

Fried Chicken Sandwich till middag framför feelgood-filmen Julie/Julia.

Staycation Grand hotell Stockholm

Lifehack: Be alltid om extra tillbehör! Man kan aldrig få nog av röror och guckor i småflaskor och burkar. 

Reseguide: London med en toddler / ettåring

Reseguider, TipsKarin SundbergComment
doing London with a toddler

Ett av livets stora glädjeämnen är givetvis att resa. London är alltid ett favorit resemål för oss på Confettiquette men hur påverkas resan av att du har med dig en ett-åring / toddler? Här kommer Confettiquettes lilla reseguide till hur du får London resan till att just bli en fest när du reser med din lilla toddler-älskling.

Det bästa är att dela upp dagen så att man på förmiddagen gör en aktivitet som passar barn och sedan är det lunch och därefter får de vuxna välja program. På det sättet har alla kul. Att komma iväg på barnaktiviteter är också härligt då man får se mer av London och även dess museer. Här kommer tips på aktiviteter:

Science Museum

Favorit museet i London är helt klart Science Museum. Förutom att det finns spännande utställningar för alla åldrar, visar de spelfilmer som Star Wars på deras iMax-bio - bara det! Det som framförallt gör Science Museum till en favorit med barn är att de har roliga utställningar med massor av interaktioner. De har också varje dag såpbubbleshower då man får lära sig göra såpbubblor med tennisrakets mm. För toddlers har de det ultimata stället att leka på i London en regnig dag - The Garden, som deras nedervåning kallas för. The Garden är byggt för att de yngsta genom lek ska kunna upptäcka vatten, ljud, ljus och konstruktioner. Byggt på ett sätt som bjuder in till superrolig lek!

Science Museum

Exhibition Road,

South Kensington,

London, SW7 2DD

https://www.sciencemuseum.org.uk/

i the Gardens vattenpark

i the Gardens vattenpark

Fullrulle i vattenparken

Fullrulle i vattenparken

och full koncentration...

och full koncentration...

Unicorn Theater

London är ju showerna och teatrarnas stad och givetvis finns det något för alla barn - Unicorn Theater. Teatern är specialiserade på en publik i åldrarna 2-21 år, de har även babyföreställningar. När vi var där var Dag 14 månader men vi såg en pjäs från 2 år vilket gick jättebra (var flera i hans ålder och yngre i publiken). Pjäserna är åldersangivna detta då de har anpassat innehåll och framförallt längd. Dag och vi (Kakan och Leo) tyckte pjäsen var superkul och att det var spännande med teaterbesöket. 

Unicorn Theatre

147 Tooley St, London

SE1 2HZ

https://www.unicorntheatre.com/

Utanför Unicorn Theater.

Utanför Unicorn Theater.

Ganska laddad att få komma in till pjäsen.

Ganska laddad att få komma in till pjäsen.

London Zoo

London Zoo är en riktig klassiker som passar alla åldrar stora som små. När vi var där var Dag bara 10 månader så det var de större tydliga djuren som girafferna som han mest uppskattade de andra djuren var helt enkelt lite för abstrakta. Men det är just detta som är det fina med London Zoo det finns något för alla att uppleva och titta på. För småttingarna har de även en speciell del där de kan få klappa getter och kaniner vilket så klart gillas. För de lite äldre barnen är ett tips att inte missa matningen av Tigrarna - då blir det action! London Zoo är ett perfekt ställe att besöka en solig dag då det är härligt att bara strosa runt där. 

ZSL - London Zoo

London NW1 4RY, Storbritannien

https://www.zsl.org/zsl-london-zoo

Bild: London Zoo

Bild: London Zoo

London Sea Life Aquarium

Akvarium är som regel alltid roliga ställen att besöka. Dag tyckte givetvis att det var kul att springa runt på akvariet och kolla på alla andra barn och djuren. Däremot är detta inte på något sätt ett sensationellt akvarium. De har pingviner som är kul att titta på och roliga titthål där man kan komma nära fiskarna. Ligger precis vid London Eye och andra sevärdheter så mer ett ställe att slinka in på vägen. 

London Sea Life Aquarium

County Hall,

Westminster Bridge Rd,

Lambeth, London SE1 7PB, Storbritannien

https://www.visitsealife.com/london/

Roliga titthål så man kan komma nära fiskarna

Roliga titthål så man kan komma nära fiskarna

Det bästa på London Sea Life Aquarium de urgulliga pingvinerna!

Det bästa på London Sea Life Aquarium de urgulliga pingvinerna!

Natural History Museum

Natural History Museum är ett riktigt pampigt museum att besöka med en stor spännande samling. De har inga särskilda utställningar för små barn och passar ärligt talat något bättre äldre barn men Natural History Museum har samtidigt något att titta på för alla. De har bland annat fantastiska dinosaurieskelett att se. Tyvärr är de uppställda på ett ganska brokigt sätt vilket gör att t.ex. American Museum of Natural History i New Yorks dinosauriesamling känns maffigare att titta på. En bonus på vintern är att utanför museet finns en fin isrink där man kan hyra och åka skridskor!

The Natural History Museum

Cromwell Road

London SW7 5BD

http://www.nhm.ac.uk/

På spännande valutställning

På spännande valutställning

Londons Parker

London är parkernas stad och det vore galet att inte ta upp dem här. Förutom att Londons parker är fantastiskt gröna så finns en uppsjö av aktiviteter att göra i dem. Googla innan på parken ni vill besöka och se vad dom har som passar just er!

Här en bild från Hanover Gate Playground in Regents Park

BILD: Babyccino

BILD: Babyccino

Att gå på restaurang

Att gå på restaurang i London på luncherna med små barn är inga problem. Då tar nästan alla restauranger emot barn och är dessutom väldigt tillmötesgående. På kvällarna däremot är det få som vill ta emot barn om det inte är på en väldigt tidig middag. Även sovande barn är de känsliga emot. Så satsa på luncherna! Ett tips för de som ändå vill vill äta en tidig middag i härlig miljö är Chiltern Firehouses hotell restaurang. Chiltern Firehouse har samma ägare som Chateau Marmont i LA och samma unika stämning. På deras tidiga sittning kryllar det av barn. OBS! Som så många andra ställen i London är detta mycket populärt hos svenskar så pass på vad ni säger :)

Dagge mycket nöjd med sin middag på Chiltern Firehouse

Dagge mycket nöjd med sin middag på Chiltern Firehouse

Framförallt tveka inte att åka till London med era småbarn det är fantastiskt roligt!

Restaurangguide London

ReseguiderKarin SundbergComment
restaurangguide London

Ingen som följer oss på Instagram har väl missat att vi varit i London på inspirationsresa! Förutom att vi älskar London och dess bubblande liv och blandning av människor, stilar och nationaliteter är givetvis en viktig del av resan stadens enorma restaurangutbud! Här kommer några av våra bästa restaurangtips i London just nu.

Barrafina

Barrafina är den där härliga tapasbaren du bara slinker in på. Här serveras tapas av hög kvalitet. Alltid mycket folk och bra stämning.

Barrafina

26-27 Dean St, Soho

London W1D 3LL

Scott's

Scott´s är en fisk- och skaldjursrestaurang och en riktig Mayfair-klassiker. Perfekt för daten eller affärsmiddagen. Det är absolut vita dukar och uppklätt men också helt fantastisk mat och atmosfär. Så, ja tack, en flaska champagne och ett dussin ostron att börja med!

Scott's

20 Mount St, Mayfair,

London W1K 2HE

River Café

Ja, ja, ja enligt vår mening en av de bästa italienarna utanför Italien. Frågan är inte om man vill besöka River Café utan snarare om man ens lyckas få till en bordsbokning.

River Café

Thames Wharf, Rainville Rd

London W6 9HA

Randall & Aubin Soho

Randall och Aubin Soho är som att kliva in på en drömbistro med bra musik, mycket människor och fantastiska skaldjur. Lokalen är precis så stor att allt känns personligt. När Leo och jag hade datat i en månad åkte vi till London för att fira min födelsedag. Leo inledde resan med att ta mig hit. Vet inte om de var de nykokta langustinen, champagnen, Leo - men en sak som är säker; jag blev bara ännu mer kär i honom. <3

Randall & Aubin Soho

14- 16 Brewer St, Soho

London W1F 0SG

Assa

För den som vill uppleva riktigt bra koreansk street food är Assa det perfekta stället. Här delar man på stora Hot Pots med tillbehör. Stället kryllar av trendiga koreaner och det är lätt att känna att man borde våga mer när det kommer till accessoarer och uttryck. Får brassa på vid nästa besök helt enkelt!

Assa

23 Romilly St, Soho

London W1D 5AQ

St. John Maltby

St. John Maltby är St. Johns nyaste restaurang i London. Lite mindre och färre rätter men samma atmosfär och underbara mat. Restaurangen ligger på trevliga Ropewalk. Att strosa där med ett glas vin i handen en varm höstkväll värmer själen. På lördagar och söndagar kan man passa på att besöka Maltby Street Market som är en liten men ack så väsorterad matmarknad. Från überhipsterkaffe till en riktigt flottig grilled cheese - allt finns här. Folk vallfärdar även dit för St Johns bageri som ligger här och har de smarrigaste munkarna. För den som inte besökt originalet St. John på St. John Street så säger vi bara boka, boka, boka.

St. John Maltby

Ropewalk

41 Maltby St

London SE1 3PA

Connaught bar

Är så gott som en legend i Mayfair och det perfekta stället för drinkar. En känsla av glamour infinner sig direkt när man slår sig ner i de stora skinnfåtöljerna. En känsla som skruvas upp ytterligare när cocktailvagnen rullas in för att skapa den ultimata Dry Martinin för just dig. Ordet som bäst beskriver baren är: Perfektion.

Connaught

Carlos Pl

London W1K 2AL

Paradise Garage

Paradise Garage är lillasystern till the Dairy. En avslappnad och hög stämning råder här men man tummar för den delen inte på kvalitén på maten. Paradise garage är ett av de bästa ställena östra London har att erbjuda just nu. 

Paradise Garage

254 Paradise Row

London E2 9LE

Koba

Det är ingen hemlighet att koreansk mat ligger oss varmt om hjärtat så här kommer ett till tips på en smarrig koreanare. Om Assa är street food så är Koba lite mer dressed up. Här äter du koreansk barbeque och andra smaskigheter. För den som aldrig ätit koreansk barbeque så är detta ett absolut måste!

Koba

11 Rathbone St, Fitzrovia

London W1T 1NA

Monocle Café

För det förta så älskar vi att strosa runt i butikerna kring Marylebone High Street (där bland annat Conran Shop ligger - ett måste varje London-besök). För det andra så är ett besök på Monocle Café alltid ett trevligt stopp. Monocle Café är en spinn-off på design- och livsstilsmagasinet Monocle. Här serveras lättare luncher som: curry eller nudelsallad. Deras mynta-te är ljuvligt. På plus-, eller minussidan beroende hur man ser det, är det här stor chans att stöta på svenskar man känner. Den här gången skvallrades det exempelvis om nyheten att prins Carl-Philip och Sofia förra veckan fått en till son .

The Monocle Cafe

18 Chiltern St, Marylebone,

London W1U 7QA

Greenberry Café

I hjärtat av Primrose Hill ligger Greenberry Café, som är ett mysigt ställe för en brunch eller frukost. Förutom att atmosfären och de som jobbar där är extremt trevliga så är det det ideala stället för oss som har barn eller hund. Greenberry Café har nämligen gjort sig kända för att just ta extra hand om dessa yngre eller fyrbenta gäster. Så fort vi kom in fick Dagge papper och kritor att leka med. Efter fem minuter kom de med andra leksaker till honom då de uppmärksammat att en tio månaders bebis mer äter kritor än målar med dem - vi säger proffsigt!

Greenberry Café

101 Regent's Park Road

London, NW1 8UR

Bilder: Randall & Aubin Soho, Barrafina, River Café, Connaught Bar, Paradise Garage, Koba, Monocle Café, Greenberry Café