Confettiquette
Confettiquette

 Partybutiken som har allt du behöver till festen från ballonger till inspiration.

Härlig sommartårta

ReceptLotti StaedlerComment

Ni som följer oss på Instagram kunde igår hänga med på bakningen av en 4th of July-tårta och på allmän begäran kommer här receptet. Denna långpannetårta passar perfekt när man väntar många gäster!

Botten
100g rumstempererat smör
1,5 dl strösocker
5 äggulor
4msk mjölk
2dl vetemjöl
2tsk bakpulver

Maräng
5 äggvitor
2,5 dl strösocker

Rabarberkompott
3 rabarberstänger
1 dl socker
2msk vatten

Topping
3-4 dl grädde
Färska bär efter säsong och smak

Botten
Vispa smör och socker luftigt med elvisp. Tillsätt en äggula i taget under vispning, därefter mjölken. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner i smeten. Bred ut på bakplåtspapper på en plåt (ca 40X30cm) Vispa äggvitor och socker till en hård maräng. Bred ut över sockerkakssmeten. Grädda i ugnens nedre del i 30-35 minuter i 150 grader.

Rabarberkompott
Skala och skiva rabarberstänger och låt dem puttra med sockret och lite vatten tills det blivit mosigt. Låt svalna.

När kakan är klar tar du ut den och gör hål i marängen där du puttar ner rabarberkompotten. Använd med fördel de naturliga håligheter marängen får längst med kanterna.

Strax före servering brer du ut vispad grädde och lägger på bär. SMARR!