Confettiquette
Confettiquette

 Partybutiken som har allt du behöver till festen från ballonger till inspiration.

Hemgjord prinsesstårta

DIY, Recept, TipsLotti StaedlerComment

Något många passar sig för är att göra egen prinsesstårta. Det krävs en jäkla bra teknik, perfekta redskap, timmar i köket osv… BLUFF säger vi! Numer finns det så bra produkter att använda så man behöver inte skygga denna tjusiga tårta som är mångas kondis-favorit.

Det finns några enkla tips att följa för att få till den rätta knycken:
1. Tårtbotten behöver vara rätt lätt - oftast smart att hitta recept som innehåller potatismjöl
2. Vispa grädden hårdare än du tror - den ska klara tyngden av marsipanlocket
3. Japp - det blir godare med uppsockrade rårörda hallon än den vanliga hallonsylten
4. Använda värmen från händerna för att forma locket

Fjärde punkten är den som kräver mest fingerfärdighet. Vi rekommenderar Odenses extra vita marsipan. Den kavlas ut till en relativt rund ring (pudra med florsocker för att den inte ska fastna i underlaget eller på händer). Använd båda händerna och lyft degen från bordet (låt den vila på dina handflator) och lägg den sedan försiktigt på toppen av tårtan - som du redan format med hjälp av den hårt vispade grädden. Använd sedan värmen från dina händer för att stretcha marsipanen längst ner vid kanterna, snurra fatet och dra försiktigt med dina handflator längst med marsipanen för att den ska lugga jämt med kakan och undvika veck. Var lätt på handen så blir det toppen!

Nedan är vårt första försök för ett par veckor sedan. sedan dess har det blivit flera stycken!

IMG_3281.jpg