Confettiquette
Confettiquette

 Partybutiken som har allt du behöver till festen från ballonger till inspiration.

Halloween-filmer

TipsLotti StaedlerComment

För dig som inte ska trick-or-treata är Halloween en perfekt kväll att tillbringa framför lite lagom läbbiga filmer! Här är förslag filmer som hör Halloween till!

skräckfilm.jpg

Alla helgons blodiga natt (Halloween, 1978)
Som barn dödar Michael Myers sin storasyster Judith och spärras in på mentalsjukhus. 15 år senare rymmer han och återvänder till sin hemstad Haddonfield där han börjar förfölja tonåriga Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) och hennes vänner medan Myers psykiatriker Dr. Loomis (Donald Pleasance) är hack i häl på sin patient.

The Others (2001)
En mor (Nicole Kidman) och två barn i ett ensligt och hemsökt stort stenhus långt ute på landet. Mörkt, fuktigt och dimmigt. Pappan i familjen är ute i krig. Eller är han död? Mamman förgås av sorg - eller är hon rent av galen?

Barnhemmet (2007)
Laura återvänder tillsammans med sin man och deras son Simon till barnhemmet hon växte upp i. Det är nu övergivet, men hon beslutar sig för att rusta upp det och driva det som förr och de mystiska omgivningarna väcker Simons fantasi. Pojken börjar alltmer dras in i ett universum fylld av fantasifulla sagor och inte helt oskyldiga lekar. Simons värld bekymrar och skrämmer Laura och väcker dunkla och otäcka minnen från hennes egen barndom.

Omen (1976)
En klassiker i skräckfilmsgenren som alla fantaster måste ha på sitt skräckfilms-cv. Omen handlar om makarna Thorn vars dödfödde son utan deras vetskap ersätts med ett annat barn vars mor dog under förlossningen. Sonen får namnet Damien. Men Damien är inte som andra barn och de som försöker avslöja den otäcka hemligheten som Damien bär på dör en ond bråd död.

Jurkyrkogården (1989 och/eller 2019)
Efter att ha flyttat från Boston till Maines landsort med sin fru Rachel och deras två barn, hittar Dr. Louis Creed en mystisk djurkyrkogård, gömd långt inne i skogen nära familjens nya hem. När en ofattbar tragedi inträffar, vänder sig Louis i sin förtvivlan till sin ovanlige granne, Jud Crandall, och sätter därmed igång en livsfarlig kedjereaktion som släpper en oändlig ondska fri, med fruktansvärda konsekvenser.

Fredagen den 13 (1980)
Inspirerad av skräckfilmen Alla helgons blodiga natt är detta en av de slasherfilmer som tjänat in mest pengar i historien. Filmen börjar på ett sommarläger på 1950-talet, och två lägerledare som smyger iväg från lägerbrasan och sedan är splattret och skräcken i full gång.

Scream, (1996)
Scream är en hyllning till äldre kultförklarade skräck- och splatterfilmer men den har även inslag av parodier på samma genre vilket gör den humoristisk och kanske lite mer passande för den som är lättskrämd. Handlingen är en klassisk pusseldeckare där misstanken om vem som är mördaren ständigt kastas omkring.

It (2017)
Well, om du missat nyproduktionen av denna skräckfilmsklassiker är det dags att komma ut ur din grotta och låta Bill Skarsgård skrämma livet ur dig. Del två går på bio just nu så det är ett alternativ för sig som gillar att bli skrämd in public.

Så - fram med kuddar att gömma sig bakom när det är som mest creeopy, och njut (?)