Confettiquette
Confettiquette

 Partybutiken som har allt du behöver till festen från ballonger till inspiration.

Höstsangria

ReceptConfettiquetteComment

Hösten är definitivt här och det är dags att börja mysa. Det finns alltid tillfälle för sangria men denna höstsangria fylld av äpplen passar utmärkt nu när det är härlig äppelsäsong. Så gå ut i trädgården och plocka några nyfallna frukter eller plocka upp några på mataffären och blanda ihop detta ljuvliga recept!

Recept och bild:  Hostess with the Mostess

Recept och bild: Hostess with the Mostess

Ingredienser:
- 5 kanelstänger
- 4 äpplen, hackade (4 medelstora eller 5 små)
- 2 apelsiner, skivade i tunna rundor
- 2 flaskor rödvin
- 8,5 dl äppelcider
- 2,5 dl konjak
- 1 dl apelsinjuice
- 0,5 dl socker
- Juice från 1 citron
- 5 dl club soda eller ginger bear

Extra: Höga kanelstänger för garnering

Blanda vin, äppelcider, konjak, apelsinjuice, citronsaft och socker i en stor kanna eller skål. Rör om tills sockret har lösts upp. Blanda i de hackade äpplena, apelsinskivorna och kanelstängerna. Kyl i 4-6 timmar (bra att göra under natten). Lägg till sodavatten (eller ginger bear) strax innan servering.

SKÅL!