Confettiquette
Confettiquette

 Partybutiken som har allt du behöver till festen från ballonger till inspiration.

Skala äggen lättare i påsk

Karin Sundberg
Tips

Påsken närmar sig och till den planeringen av påskbuffén. Som alla vet kan det bli en hel del ägg att skala. Lite fun fact är att under påskveckan konsumerar vi svenskar totalt 2000 ton ägg och under själva påskaftonskvällen beräknas det gå åt sex miljoner ägg i timmen. Nu över till vårt tips.

Kokta ägg kan vara svårskalade vilket har att göra med deras ph-värde. Äggvitor har nämligen naturligt ett lågt ph som göra att de håller fast i skalet. Genom att lägga i lite lite bakpulver i äggvattnet höjer man ph-värdet. Vilket i sig gör det lättare att skala äggen.

OBS!Använd lite bakpulver då det tyvärr kan göra att äggen luktar och smakar mer svavel.