Confettiquette
Confettiquette

 Partybutiken som har allt du behöver till festen från ballonger till inspiration.

Tidsplanering för trycksaker till ditt bröllop: när ska vad beställas och skickas ut?

BröllopKarin SundbergComment

Det är med Save the Date och bröllopsinbjudan ni avfyrar startskottet för ert bröllop. Ändå är dessa delar och andra trycksaker till bröllopet så som program, menyer och tack-kort sådant som tenderar att bli sista minuten grejer. Så när ska man egentligen beställa dessa trycksaker till bröllopet och när ska de skickas ut? Här kommer en liten guide till tidsplaneringen:

SAVE THE DATE

Beställ 9 månader innan

Skicka ut 8 månader innan

BRÖLLOPSINBJUDAN

Beställ 4 månader innan

Skicka ut 3 månader innan

Bröllopsinbjudan ska inte skickas ut mer än 3 månader innan bröllopet. Detta då gästerna ska ha inbjudan och bröllopet i nära planering när de tackar ja. Ska ni ha bröllop på en annan ort eller under semestertider se till att skicka en Save the Date med nödvändig information så att gästerna kan planera in ert bröllop

TRYCKSAKER TILL VIGSELN OCH FESTEN SÅ SOM PROGRAM OCH MENY

Beställ 1 månad innan festen

Oftast är inte all information satt som behövs för dessa trycksaker förrän en månad innan vigseln. Se till att beställ dessa så tidigt ni kan utan att ändringar uppstår. Ingen vill behöva stressa med program som är feltryckta sista veckan innan sitt bröllop.

TACK-KORT

Beställ efter bröllopet

Skicka ut 1–3 månader efter bröllopet

Bilder från Posted with Love