Confettiquette
Confettiquette

 Partybutiken som har allt du behöver till festen från ballonger till inspiration.

Bästa serveringstipset för citronsorbet: citronskal

DIY, ReceptKarin Sundberg

Ingenting kan vara fräschar än att avsluta en stor middag med lite citronsorbet. För att göra den enkla men ack så goda efterrätt ännu festligare är ett fint sätt att servera sorben i citronskal.

Gör så här:

Ta en citron dela på mitten och gröp ur innehållet. Lägg sedan upp sorben.

Under bilden hittar ni ett ursmarrigt recept på hur ni enkelt slänger ihop en hemmagjord citronsorbet.

Citronskals skålar finaste sättet att servera citronsorbet

Citronsorbet

Ingredienser: 200 g socker, 2 dl vatten, 2 dl citronsaft (av pressade citroner), citronskal från en citron, 1 rågad matsked mascarpone

Gör så här:

1. Ta fram en låg form på 20–25 cm och sätt den i frysen.

2. Häll socker och vatten i en kastrull och koka upp ett sockerlag. Ta av från värmen och låt svalna ca 15 minuter.

3. Tillsätt citronsaft och citronskal till sockerlaget och därefter mascarponen. Rör om tills det är helt blandat.

4. Smaka av. Beroende på syrligheten av citronerna kan det behövs adderas extra socker - neb detta är givetvis en smaksak.

5. Häll blandningen i den frysta formen och ställ tillbaka i frysen igen.

6. Ta fram formen ur frysen efter ungefär 1 timme och rör om med en gaffel. Återupprepa en gång i timmen de närmsta 3 timmarna. 

7. Ta skalen från citronerna som används till sorben och gör till skålar (se ovan). Lägg i sorben i citronskålarna.

8. Servera och njut!

Dukningskit Carnival Gul Liten
119.00 149.00
Quantity:
Add To Cart
Tårtljus, Bokstäver, Rosa
10.00
Bokstav:
Quantity:
Add To Cart
Dukningskit Carnival Rosa Liten
149.00
Quantity:
Add To Cart