Confettiquette
Confettiquette

 Partybutiken som har allt du behöver till festen från ballonger till inspiration.

Conversation med Tavets Henrik Wimrén

IntervjuKarin Sundberg
intervju med Henrik Wimrén på Tavet

Den som jobbar med event, framförallt i Stockholm med omnejd, kan omöjligt ha undvikit att springa på Henrik Wimrén på Tavet. Som en av de största uthyrarna av tält, möbler och porslin har de gjort sig kända för sin kreativitet och förmåga att lösa det mesta som efterfrågas. Jag (Lotti) har gjort flera bröllop tillsammans med Henrik och det kan verkligen gå i god för att Tavet går in helhjärtat för sina projekt - precis som Confettiquette!

Vi tog oss en mailvända med Henrik, det tog sitt lilla tag att få till alla svar men ska sanningen fram är vi glada att han hann svara överhuvud taget. (Vid ett tillfälle fick Henrik tipset att uppdaterar sin hemsida så fler kan hitta dit och få hjälp av dem. Henrik tackade vänligt med medgav att de nog inte hinner med fler kunder :-)

Confettiquette (C) Hej Henrik, hur är läget?

Henrik (H) Hej Lotti! Läget är fint! Hoppas det är detsamma med dig!

(C)Du är ju delägare och projektledare på Tavet - för den som inte vet, vad är Tavet?

(H)Tavet är ett företag som hyr ut utrustning till evenemang. Huvudsakligen tält, möbler och porslin. Vi bygger också alla möjliga komplexa konstruktioner som kommer därtill. Under vattnet, i vattnet, på vattnet eller i luften. Ingenting är omöjligt. Utmaningar är det bästa vi vet.    

(C)Varför startade ni Tavet?

(H)Jag hade jobbat i branschen ett tag och kände väl att det fanns mycket att förbättra. Så det liksom bara blev så.

(C)Vad skiljer Tavet från andra uthyrningsfirmor?

(H)Vi har en del lite exklusivare utrustning där vi sticker ut men vi är också den enda i branschen som kan ta ansvar för all hårdvara kring ett stort utomhusevenemang. Vi har allt man behöver under samma tak.

(C)Hur många fester har ni en större del i varje år?

(H)Svårt att säga, vi administrerar i alla fall totalt omkring 3000 ordrar per år. Vissa av dessa är bara lite möbler eller porslin som ska fram och tillbaka till en adress. Vissa, kanske ett hundratal är komplexa nog för att vi ska ha en projektledare inblandad.

(C)Vilken är den vanligaste produkten folk hyr?

(H)Jag skulle tro att det vi hur ut störst volymer av är vinglas och champagneglas. Räknat i antal. Räknat i pengar är det väl tält i olika former och utföranden.

(C)Om man tittar på exempelvis bröllop utomlands - vad ser du är den största skillnaden?

(H)Det byggs väldigt mycket fina evenemang utomlands men vi i Sverige är helt klart ledande när det kommer till säkerhet. Vi som leverantörer har hårda krav på oss från myndigheter gällande brand, utrymning och hållfasthet på konstruktioner osv. Det gör det också att det finns en ganska stor spridning prismässigt mellan oss som följer dessa regler och de som inte gör det. I Sverige kan man heller inte chansa när det kommer till värme och väderskydd. Det kan verkligen förstöra ett bröllop om gästerna sitter och fryser. De problemen har man kanske inte i samma utsträckning om man gifter sig på en mer tropisk plats. 

(C)Vad bör man tänka på om man väljer att hyra in och bygga upp ett tält för sin fest?

(H)Att man inte bygger tält hemma på tomten för att spara pengar. Tvärtom. Vi kommer och bygger upp en helt fungerande restaurang som används för en dag. Det är så klart att det är billigare och enklare att hyra en färdig lokal där allt redan finns.

(C)Vilka olika alternativ har man?

(H)Vi hyr ut ganska mycket tält som är helt transparenta, både tak och väggar. Det är väldigt fint och kräver inte så mycket dekor. Man släpper istället in naturen som dekor. Däremot ska man tänka på att det kan bli varmt om det är ett dagsevenemang. Sen finns det tält med riktiga glasväggar och dörrar. Man kan också välja till lining, det vill säga tyger i taket och på väggarna. Vi har också skaffat lite runda tält om man vill sticka ut ännu mer.

(C)Vad tycker du är viktigast när man väljer tält?

(H)Att man väljer en leverantör som har lite ordning på sina prylar och vet vad de håller på med. Varje sommar ringer det folk till oss i panik för att deras leverantör inte dyker upp och/eller har slut på material.

(C)Vilken grund-dekor bör man ha i tältet?

(H)Man måste ju så klart ingenting men matta och lite lining* gör en väldig skillnad för akustiken och trivseln. Det blir väldigt mycket mer ombonat.

(C)Har du varit med om någon riktigt knepig förfrågan?

(H)Vi byggde den gambianske presidentens 50-årsfest för två år sedan. Det var lite knepigt. 6000kvm tält och fanns inte en enda sak som gick att använda på plats. 45 containers med material åkte dit. Alltifrån 1MW elförsörjning till dekortyger. Jag var där i över en månad och jobbade 14 timmar om dagen i 36 graders värme. Jag drack 10 liter vatten om dagen och vi konsumerade så mycket solskyddsfaktor och handsprit att det tog slut i butikerna. Det evenemanget tror jag inte att vi kommer kunna matcha i komplexitet. Någonsin.  

(C)Finns det något man inte bör göra/räkna med?

(H)Glöm inte att räkna med värme från början. Sitt hellre lite trångt och hoppa över nåt annat. Ingen är glad på fest om man fryser.

(C)Vilket är ditt drömprojekt?

(H)Vladimir Putins 70-årskalas. :)

Du hittar Tavet och Henrik på www.tavet.se

*lining är tygning av tak och väggar. Utöver att det gör tältet mer ombonat kan det verkligen hjälpa till att bygga upp ett tema.

Bilderna nedan är från ett bröllop jag (Lotti) gjorde med Tavet i somras med country-touch på temat. Ett av de roligare projekten hittills!

bröllops tält Tavet
bröllops tält Tavet
bröllops-tält-Tavet-3.jpeg