Confettiquette
Confettiquette

 Partybutiken som har allt du behöver till festen från ballonger till inspiration.

Amaryllistider

DekorationerKarin SundbergComment
amaryllistider

Det är hög tid att börja köpa Amaryllislökar för att få dem att blomma lagom till advent. Vi fullkomligt älskar dessa höga stolta julblommor, så här kommer lite skötselråd kring hur man tar hand om dessa julprimadonnor!

Skötselråd:

1. Nyckeln till att få vackert blommande Amaryllis är att placera växten ljust och vattna sparsamt. En bra regel är att ett snapsglas med vatten per vecka räcker. På det viset blir amaryllisens färger mer mättade och den blommar dessutom längre. Innan du vattnar igen bör jorden ha torkat upp.

2. Blomstänglarna drar sig mot ljuset så se till att vrida krukan med jämna mellanrum så växer stängeln rakt.

3. Storblommiga Amaryllis sorter kan behöva stöd när klockorna slår ut i form av blompinnar eller något man lutar dem emot. Av samma anledning är det bra att plantera amaryllisen i en stabil kruka så att den inte välter.

Bild från HGTV och fakta från Plantagen.