Confettiquette
Confettiquette

 Partybutiken som har allt du behöver till festen från ballonger till inspiration.

9 saker att alltid ha hemma för den perfekta spontanmiddagen

Fest, Vett och etikett, TipsKarin Sundberg

Vem vill inte vara värden eller värdinnan som spontant bjuder in gäster till middag och ändå får den att kännas sådär avslappnat förberedd? Här kommer 9 enkla knep på saker att ha hemma för att alltid just kunna få till den där alldeles speciella touchen när du har middag.

1. Bordsplaceringskort

Ha alltid en hög med bordsplaceringskort hemma.Handskrivna placeringskort vid middagsbordet får alltid gästerna att känna sig speciella och välkomna!

2. Nötter, chips och popcorn

Så kallade dry snacks som chips, nötter och popcorn går alltid hem för hungriga gäster som väntar på middagen.

3. Ostbricka

Ha alltid hemma en blandning av tre goda ostar, fikonmarmelad och goda kex. När det kommer till ostarna ha gärna en hårdost som typ Gruyère, en mjuk ost som en klassisk Brie och en ost med lite mer drag i. På detta sätt kan du snabbt ställa fram den mest ljuvliga ostbrickan. Alltid uppskattat!

4. Stearinljus

Inget är så viktigt som stearinljus för att få till den varma välkomnande känslan. Skapa små kluster av ljusgrupper med både höga och låga ljus.

5. Mörk choklad och lyxiga kakor

Mörk choklad och fina kakor är perfekt att ha liggande hemma. Alltid uppskattade och ger en känsla av lyx när de ställs fram efter maten.

6. Förberedda Playlists

Ha alltid ett gäng förberedda spellistor med stämningsmusik som du bara kan låta gå i bakgrunden. Eller ännu bättre ta en titt på Confettiquettes spelliste-bibliotek för olika tillfällen :)

Till våra Spellistor >

7. Vin och mineralvatten

Ha alltid några flaskor vin och mineralvatten hemma (eller en kolsyremaskin - bättre för miljön!). Det går åt!

8. Servetter

Helt enkelt ett lager med pappersservetter av bra kvalité bör alltid finnas hemma. Ännu bättre är givetvis att alltid ha rena och strukna tygservetter att kunna ta fram ur linneskåpet, för den som nu har ett sånt ;-)

9. Blommor

Blommor är den bästa dekorationen. Även om de flesta av oss har som plan att jämt ha snittblommor hemma så förstår vi att det inte alltid är fallet. Det bästa är att man nu kan köpa riktigt snygga blommor i de flesta mataffärerna så det lätt är fixat!

Vi säger bara: tveka inte att bjud in!

Länkar till bilder: 1. Bordsplaceringskort, 2. Chips3. Ostbricka, 4. Ljus, 5. Choklad Macaroons,6.Music, 7. Vin, 8. Servetter, 9. Blommor