Confettiquette
Confettiquette

 Partybutiken som har allt du behöver till festen från ballonger till inspiration.

Dukning: Lunch

Vett och etikettKarin Sundberg
lunchdukning

En lunch kan bli så mycket mer än ett snabbt mål mat om man lägger ner lite energi på presentationen. För en klassisk lunchdukning kan man gå efter följande bordsdukning:

Tallriken, för lunch något mindre än en klassisk middagstallrik, placeras i centrum och gärna på en bordstablett, följt av en vikt servett till vänster. Gaffel läggs ut till vänster och kniv till höger. Om du serverar en mindre sallad som tillbehör läggs den gaffeln utanför "huvudgaffeln", serverar du en soppa som sidorätt läggs skeden utanför kniven. Glas för vatten eller annan måltidsdryck placeras uppe till höger medan eventuell brödtallrik ställs ovan till vänster.

Lunchen hålls av tradition mindre formell än exempelvis en middag så här kan man med fördel mixa och matcha färger och mönster för den avslappnad känsla.

Smaklig spis!