Confettiquette
Confettiquette

 Partybutiken som har allt du behöver till festen från ballonger till inspiration.

Dukning: Frukost

Vett och etikettKarin Sundberg
frukostdukning

Alla har olika frukostvanor. Till vardags räcker det med en kopp kaffe på stående fot för vissa medan andra kräver sin stund till bords med morgontidning och en bufféliknande uppsättning.

Men så kommer helgen, man har inte tider att passa på samma sätt och vi tycker verkligen man ska unna sig en njutig frukost. Varför inte ställa till med en frukostbjudning? Om du vill göra dig till lite dukar du enligt konstens regler. För frukosten måste man inte a dra fram finporslin och silverbestick men se till att dina gäster har allt de kan tänkas behöva. En klassisk frukostdukning bör innehålla:

  • Kopp och fat för varm dryck (te/kaffe/choklad)

  • Glas för juice (om man vill - även ett mindre glas för vatten)

  • Kniv och gaffel

  • Två skedar - en att äta med och en till dryck

  • Mindre tallrik och smörkniv

  • Skål till flingor/gröt/granola

  • Servett

Tallriken placeras i mitten med skålen direkt på. Servett och gaffel placeras till vänster om tallriken, resterande bestick till höger. Glas för kall dryck placeras ovanför tallriken till vänster medan kopp och fat till varm dryck hålls på höger sida.

Duka gärna upp maten vid ett sidobord men se till att smör, mjölk, socker, honung (ev sirap) står lättillgängligt mitt på bordet. Glöm inte salt och peppar!

Eventuell blomdekor bör vara i en enklare uppsättning för att hålla stämningen avslappnad.

Här kan du ladda ner vår mall för frukostdukning!