Confettiquette
Confettiquette

 Partybutiken som har allt du behöver till festen från ballonger till inspiration.

Conversation med oktoberfestfixarna Kat & Eric

Fest, IntervjuKarin Sundberg
intervju med oktoberfest fixarna Kat och Eric

Som ni kunde läsa i lördags var vi alltså på en hejdundrande helg i Engelberg,en helg som kulminerade i en redig Oktoberfest. Vi tog oss ett snack med Kat och Eric för att höra hur det funkade att planera en fest på bortaplan.

Confettiquette (C): Hej Kat och Eric!

Vi var ju på er härliga helg i Engelberg i förra veckan som kulminerade i en stökig Oktoberfest. Vi tänkte passa på att kolla lite hur det är att planera en fest på distans. Nu är det såklart lite speciell situation med tanke på att Ski Lodge nästan är ett andra hem för er men vissa saker är ju ändå lite generella när man håller till på annan ort :-) Vad för saker måste man tänka på extra när man planerar en fest utomlands?

Kat&Eric (KE): Att göra allting i extra god tid, eftersom bara att ha lite mer avstånd än vanligt när man planerar festen gör att saker kan ta längre tid än vad man hade tänkt sig. En annan sak är att tänka på att hur man gör fester är väldigt olika mellan kulturer, så kolla och dubbelkolla med leverantörer av mat, ljud osv att ni verkligen menar samma sak. Kombo av email och telefon fungerade bra för oss!

C: Hur fungerar det när man bjuder till utlandsfest - vad tror ni folk förväntar sig att man bjuder på, hur tänkte ni?

KE: Eftersom den här festen var i Schweiz och många av gästerna småbarnsföräldrar, så ville vi vara ute i väldigt god tid för att alla skulle kunna hinna ordna barnvakt. Jag tror inte att det finns några givna förväntningar för hur man bjuder, men bra och rak information redan från början brukar hjälpa till på vägen.

C: När behöver man skicka inbjudan/save the date inför en utlandsfest?

KE:Småbarnsföräldrar som många var på denna fest, är troligtvis de mest uppbokade människor man kan bjuda. Vi tog det säkra och skickade ut i mars så att (nästan) ingen kunde tacka nej! :-)

C: Ni var ju värdar i flera dagar med både dagaktiviteter och kvällshäng - hann ni njuta själva? Hur ser man till att göra det?

KE:Ja absolut! Nu i efterhand skulle vi ha lagt ner ytterligare lite mer förarbete på festen, och sedan haft en plats på hotellet där alla aktiviteter, deltagare och tider var listade. Vi löste det genom en WhatsApp-grupp där hela festen var med för att kunna nå ut med snabb info, och alla kunde uppdatera under hela helgen vilket gjorde det extra kul. För vår del var helgen kanske ännu bättre än gästernas. Skitkul, helt enkelt.

C: Vad var roligast med att ha fest någon annanstans än "hemma”?

KE:Vi har själva tillbringat väldigt mycket tid i Engelberg och Schweiz, och det var roligt att få visa allt för ens bästa vänner. Alperna på sommaren är vackert som ett vykort - perfekt plats för att ha en fest med vänner.

C: Finns det något ni skulle gjort annorlunda såhär i efterhand?

KE: Nej, det blev en galet rolig helg som vi gärna vill göra om!

C: Vilket är ert bästa råd till någon som planerar att ha en fest utomlands?

KE:Att vara ute i god tid, förstå att det är ganska mycket att organisera för gästen själv och vara tydlig med information. Men framförallt: Gör det. Att vara iväg på samma plats med en grupp vänner var roligare än vad vi hade föreställt oss.

C:Vilket är ert bästa oktoberfestminne?

KE:När vi var 18 år gamla och stod i ett tält och dansade med 20 000 personer i München. Amerikanerna bredvid oss tyckte att vi fattiga studenter inte skulle betala en enda öl på hela kvällen. Tonårslycka.

C: TAAAACK för era svar och såklart för årets party <3

oktoberfest
confettiquestions

Bästa danslåt: Dance Wiv Me - Dizzee Rascal

Favoritcocktail: Whiskey Sour

Roligaste tidsfördriv: Jonglera med fjärrkontroll

Värsta partymiss: Prutta på dansgolvet

Fyra drömgäster på en middag: Sarah Silverman, John McEnroe, Anthony Bourdain, Micke Persbrandt

Bästa partytips: Maskerad! Allt blir roligare utklätt.

Mantra: Carpe Diem. Det betyder "fånga dagen" på latin.

vilka vill du äta middag med?

Fyra oerhört starka personligheter som gäster garanterar att man somnar sött vid läggdags, phu!