Confettiquette
Confettiquette

 Partybutiken som har allt du behöver till festen från ballonger till inspiration.

Bröllopsinbjudningar Do's and Dont's

OkategoriseradeKarin Sundberg

Bröllopsinbjudningen till ert bröllop är för gästerna själva startskottet för festen och allt roligt ni planerar. Den ska ge en försmak av vad som väntar och anslå just er speciella ton och känsla. Det är därför viktigt att få den rätt från början. För många är det dessutom första gången man kanske trycker en inbjudan. Här kommer därför en enkel checklista med Do's and Dont's för bröllopsinbjudningar som är bra att använda innan ni skickar iväg dem.

do's
 
  1. Skriv ut vilka inbjudan gäller. Namnen på de inbjudna ska stå antingen på kuvertet eller på kortet så att det inte råder någon tvekan om vilka som är inbjudna.

  2. Dubbelchecka stavningen inte bara en eller två gånger utan helst fyra gånger.

  3. Kolla en extra gång att ni har med era namn, datum, tid, adress, klädsel och osa på inbjudan.

  4. Om ni har ett OSA-kort med inbjudan, se till att det också redan är frankerat adresserat så att era gäster bara behöver fylla i "ja" eller "nej" och lägga det på lådan.

  5. Väg dina inbjudningar och kuvert noga innan du frankerar dem så att dina gäster slipper lösa ut inbjudningan på posten.

  6. Inkludera en karta och extra information på ett informationskort om det behövs. Era gäster ska känna att det är enkelt och härligt att gå på ert bröllop.

  7. Beställ extra bröllopsinbjudningar och kuvert. Det är vanligare än man tror att man kommer på någon man verkligen vill bjuda eller att några tackar nej och man får möjligheten att bjuda några man gärna skulle ha velat bjuda från början men inte kunnat. Det är dessutom lätt att stava fel på namn eller skriva fel adress på kuvertet.

dont's
 
  1. Skicka inte ut bröllopsinbjudan på mail. Detta kan absolut funka för Save the Date men är enligt vett och etikett inte okej för själva bröllopsinbjudan.

  2. Bjud inte människor du känner dig tvungen att bjuda men som du tror inte kan komma. Man vet aldrig, dom kan överraska dig med ett "ja". Räkna generellt sett inte med bortfall.

  3. Skicka inte en Save the Date till någon som du sedan inte bjuder på bröllopet. Då är det bättre att skicka för få Save the Dates och istället överraska med inbjudan.