Confettiquette
Confettiquette

 Partybutiken som har allt du behöver till festen från ballonger till inspiration.

Lyxa med hemgjord glass

ReceptKarin Sundberg
lyxa med hemgjord glass

När man bjuder hem folk på middag, ställer till med födelsedagsfika eller kanske ett barnkalas är glass ett vanligt inslag. Vi har världens enklaste recept på hemgjord glass som även den mest handfallne i köket klarar av. Hör på!

Vispa 5 deciliter grädde hårt - inte så hårt att det blir smör men så hårt som ni skulle göra till en gräddtårta. Vänd ner en burk kondenserad mjölk och rör försiktigt. Smeten ska vara fluffig. Smaksätt med typ vad du vill, från riven choklad till citronzest eller experimentera med exempelvis kokos eller lavendel.

Lägg bakplåtspapper i en avlång brödform, täck över med plastfilm och ställ in i frysen i ca 6 timmar. Resultatet är en krämig söt glass som imponerar på alla gäster.

5 dl vispgrädde

1 burk kondenserad (EJ karamelliserad) mjölk

hemgjord glass