Confettiquette
Confettiquette

 Partybutiken som har allt du behöver till festen från ballonger till inspiration.

Rätt klätt - Kavaj

Bröllop, Fest, Vett och etikettKarin Sundberg
rätt klätt kavaj

Kavaj är den minst strikta av de vanligaste klädkoderna. Här gäller dock fortfarande hel kostym till skillnad från den ibland använda klädkoden "udda/bruten kavaj" där jacka och byxa kan vara av olika färg och material. Skjortan bör helst vara ljus, både fluga och slips är godtagbara.

Tjejer bär "elegantare vardagsklädsel", det innebär klänning, kjol, dräkt eller byxdress som är mer uppklätt än till vardags men inte lika festligt som ex mörk kostym. Här håller man sig borta från den långa klänningen och tittar snarare på knälånga modeller. Tänk typ som när man är på storstadsweekend och ska ut på en härlig restaurang.

klädsel kavaj

Alla bilderna är från Asos som för övrigt är ett säkert kort när man letar klänningar. Dessutom i alla prisklasser.

Fler klädkoder:

Rätt klätt Frack

Rätt klätt Mörk Kostym

Rätt klätt Smoking

Rätt klätt

Rätt klätt Övrigt