Confettiquette
Confettiquette

 Partybutiken som har allt du behöver till festen från ballonger till inspiration.

Ottos dop

Dekorationer, TipsKarin Sundberg
doptajm

För ett par helger sedan ställdes det alltså till med dop för lilla Carl OTTO Georg.

Gällande dop gör man såklart som man vill, idag är det exempelvis supervanligt med en namngivningsceremoni där man samlar de närmsta för att så att säga eklatera namnet man valt åt sin lilla. Jag (Lotti) och Sebastian valde dop för att vi tycker väldigt mycket om kyrkan som rum och den högtidlighet den skänker åt vissa av livets stora stunder.

dop Bogesunds slottskapell

Ceremonin kan hållas enkel eller skräddarsys för att passa just barnet i fråga. Vi tycker musik är väldigt viktigt så vi valde att låta musiken spela en större roll i kapellet.

Eftersom jag har en kör (Kören Kören) var det givet för mig att engagera några damer ur kören till sång i kyrkan. Till intåg spelades Alla vi barn i Bullerbyn-introt , man vill ju önska alla barn en lika idyllisk barndom som bullerbybarnens. Sen sjöng kören Dig Äger ingen av Joel Alme och en mash up av Håkan Hellströms Vaggvisa för Flyktbenägna ochSov Alla som går i samma takt och därför passar utmärkt ihop. Om man vill ha ceremoni i kyrkan behöver man ha två psalmer med - det hade vi gärna för psalmer är i regel oerhört vackra. Tryggare kan ingen vara och En vänlig Grönska fick förgylla vår stund. Uttåget blev till Nu är det gott att leva - för det är det ju!

sommar dop mottagning Skarpö

Mottagningen hölls på familje-landstället Skarpö. Jag och Sebbe höll ett välkomsttal till alla - det är oftast tacksamt så alla gäster är på samma bana, gäller typ alla tillfällen då man är fler än ca 10 personer. Behöver inte vara något högtravande men ett par ord och kanske lite direktiv om det behövs. Nedan ser ni Leo med lilla Dagge (vars mamma är vår egna Kakan) och vår allra mest fotogeniska vän Lollo!

sommar dop mottagning Skarpö

När det kommer till dekor och annat som hör dopet till verkar vi vara utlämnade till blått eller rosa. Visst har vi kommit längre än så? Det handlar inte ens bara om att man inte ska styra barnets preferenser utan jag tycker helt enkelt att det finns så många färger på skalan att man borde kunna se utanför detta. Vi hade nycklepigan som symbol på inbjudan och dop-program - älskar nyckelpigor och vad de står för.

dopinbjudan

Letade ihjäl mig på nätet för att hitta snygga engångsprodukter utan Frost/Superhjälte/Bilar/Barbies och fann till slut denna supergulliga serie som efterapar klassiskt porslin. Visserligen blått det med...

sommar dop mottagning Skarpö

Den tidigare omnämnda smörgåstårtan gjorde susen och kompletterades med pajer på sommarbär och världens godaste Chocolate Chip Cookies - recept på dem kommer vid tillfälle för de är too good to miss! Har bakat dem minst en miljon gånger den här sommaren.

sommar dop mottagning Skarpö

Eftersom vi uppnått den ärofyllda tiden i livet då många i vår generation har småkids hade vi lite fiskdamm för barnen. Det är inte helt poppis att truta ungar fulla med godis så vi valde att fylla påsarna med russinpaket, en kanelkaka, en chokladpeng och ett litet pysselblock med tillhörande färgpennor. Hittade det mesta på Flying Tiger Copenhagen. Hade planerat en hel del lekar också men någon typ av monsunregn satte stopp för de planerna. Här nedanför ser ni min bror Gustav, pappa Erik och svåger Daniel ta skydd unden skyfallet! Trädkoja och studsmatta räckte dock långt :-)

sommar dop mottagning Skarpö

Ottos gudföräldrar Johan och Sofia talade väldigt vackert och rörde till tårar och sen åt och dracks och minglades det mest hela eftermiddagen tills det var dags att bryta upp för middagsmat.

sommar dop mottagning Skarpö

Ottos farmor läste den gulliga dikten Underbara barn av Jessica Nilsson:

Så kom du då till oss du älskade barn, och grep våra hjärtan med kraft.

Med ens fick allting mera mening, långt mer än det någonsin haft.

Du ler så du strålar, din själ lyser klar, Du fångar all ömhet omkring,

små fötter och fingrar, din hud och din doft, så underbart skapat allting.

Ditt liv skall vi följa och finnas för dig, och dela din glädje och sorg.

När skuggorna hotar ditt solsken, så är vi din tryggade borg.

Idag vill vi visa för vänner och släkt, den gåva vi fått att bevara;

Ett barn att få älska och skydda från ont, en lycka för stor att förklara

sommar dop mottagning Skarpö

Otto, här ovan lycklig i fina gudmor Sofias famn, fick rysligt många fina presenter också - vi kommer gå igenom lite doppresenttips längre fram i bloggen.

sommar dop mottagning Skarpö

Och så hela lilla familjen samlade - en fin dag helt enkelt!