Confettiquette
Confettiquette

 Partybutiken som har allt du behöver till festen från ballonger till inspiration.

Rätt Klätt - Smoking

Bröllop, Vett och etikettKarin Sundberg
rätt klätt smoking

Del två i dress code-djungeln; den heta smokingen. En klar favorit hos oss - här ser männen ut som James Bond och ladies kan välja väldigt fritt - så länge det är riktigt festligt. Smoking är en garanterad partyhöjare då den nästa BER om att få festa in på småtimmarna.

Mannen bär alltså smoking i svart, mörkt grå eller marinblå. För en mer personlig touch kan man här titta på flugor i avvikande mönster eller färg. Under sommarhalvåret kan den modige våga sig på en vit smoking men tänk på att detta kräver sin karl.

Kvinnan bär en smokingklänning som kan ha i stort sett vilken längd som helst, till skillnad från smokingklänningen är den dock oftast inte helt armlös. Här kan man även klä sig i en tuff byxdress så länge den är av lyxigare material och snitt. Passa även på att brassa på med smycken. Glitter och glam är perfekt för smoking-festen!

klädsel smoking

Alla bilderna är från Asos som för övrigt är ett säkert kort när man letar klänningar. Dessutom i alla prisklasser.

Fler klädkoder:

Rätt klätt Frack

Rätt klätt Mörk Kostym

Rätt klätt Kavaj

Rätt klätt Kostym