Confettiquette
Confettiquette

 Partybutiken som har allt du behöver till festen från ballonger till inspiration.

Rätt klätt - Frack/Högtidsdräkt

Bröllop, Vett och etikettKarin Sundberg
rätt klätt frack

Det blir allt svårare att hålla ordning på hur man ska klä sig till fest. Dels för att alla värdar inte alltid följer de traditionella klädkoderna i inbjudan men även för att reglerna mjukats upp lite med tiden. Till exempel är det idag helt ok att bära rött på bröllop - i vissa fall även svart. Låt oss reda ut begreppen lite och även visa bilder på den typ av klädsel för kvinnor som gäller, för let's face it - det är svårast för kvinnan då valen är oändliga med alla olika ärmlängder, knä/vad/fotsid klänning, material och massa annat.

Först ut är den högtidliga fracken:

Om det står högtidsdräkt är det frack som gäller för herrarna. Bra att veta är att det till bröllop är vit väst och fluga som gäller. Den som är verksam inom det militära kan välja att bära så kallad sällskapsuniform eller mässdräkt och även folkdräkter funkar vid denna dress code.

Kvinnan bär hellång aftonklänning eller balklänning, fotsid i lyxigt material - gärna med bara axlar och urringning fram eller bak. Vid första åtanke kan det kännas främmande och förlegat med långklänning a la disneyprinsessor men idag finns en uppsjö av coola långklänningar så man behöver inte frångå sin egna stil helt bara för att man ska kränga på sig en frack-klänning. En enkel klännig kan med fördel kombineras med en spännande håruppsättning eller personliga smycken.

klädsel frack

Alla bilderna är från Asos som för övrigt är ett säkert kort när man letar klänningar. Dessutom i alla prisklasser.

Fler klädkoder:

Rätt klätt Kavaj

Rätt klätt Mörk Kostym

Rätt klätt Smoking

Rätt klätt Kostym

Rätt klätt Övrigt