Confettiquette
Confettiquette

 Partybutiken som har allt du behöver till festen från ballonger till inspiration.

Fester med rester

ReceptKarin Sundberg

En av våra favoritrester att ta till vara på är bröd; söta bullar eller matbröd.

Efter ett par dagar när bullar plockats fram och tillbaka ur påsar kan de smörigaste och luftigaste skapelserna börja kännas torra och trista. Fret no more - håll dem från slasken och gör istället en härlig brödpudding, perfekt till dessert eller en söndagsfika! De går dessutom att variera i det oändliga, vår favoritsmaksättning är banan och choklad.

brödpudding

För en brödform (ca 6 personer) behöver du:

7 dl rivet bröd

3 ägg

1/2-3/4dl strösocker (beroende på sött vs matbröd)

3dl röd mjölk

råsocker/rörsocker

Smaksättning

3 bananer

250g mörk choklad (går utmärkt med bakchoklad)

Blanda bröd med skivad banan och hackad choklad. Lägg i smord form. Vispa ihop ägg, mjölk och socker och slå över brödblandningen. Strö råsocker över och baka i nedre delen a ugnen i ca 30 minuter på 175grader.

Servera med lättvispad grädde eller glass.

Andra smaksättningar vi kan tänka oss är:

Kanelstekta äpplen

Rivet apelsinskal och hackade pistagenötter

Mandelmasse-smet

Nutella och jordgubbar

Färska (eller tinade) bär

Xoxo!