Confettiquette
Confettiquette

 Partybutiken som har allt du behöver till festen från ballonger till inspiration.

Blommande ishink

Bröllop, Dekorationer, DIYKarin SundbergComment

Vad är godare en ett iskallt glas vin eller saft i solen? Vackraste ishinken gör man själv med vatten och blommor. Följ hur steg för steg här:

ishink av vatten och blommor
DIY ishink av vatten och blommor

Gör din egna ishink fylld med blommor:

1. Plocka Blommor - välj blommor ni har gott om och som gärna har stora blomblad och mycket färg. Vi gjorde denna i Roslagen där det just nu blommor nyponrosor över allt, så ja det fick bli det givna valet.

DIY ishink av vatten och blommor

2. Ta fram en stor plastbunke eller hink. Tänk på att den ska få plats med en annan bunke i sig för att göra hålet för flaskor. Vi tog en plastbunke vi brukar baka i som fick plats i vårt kylfack. Lägg blommor och blomblad i bunken. Ta bort eventuella kvistar som ser tråkiga ut. 

DIY ishink av vatten och blommor

3. Häll i vatten.

DIY ishink av vatten och blommor

4. Sätt i en mindre skål i vattnet för att göra hålet för flaskan. Lägg stenar i skålen så att den inte flyter runt men inte står på botten.

5. Sätt in i frysen. Räkna med att det tar ca 24-48 timmar att frysa (detta är givetvis beroende av storleken på skålarna).

DIY ishink av vatten och blommor

6. Ta ut den frysta bunken ur frysen. Nu börjar spänningen: hur blev mästerverket? Det är också nu kluret börjar med att smidigt få loss bunkarna. 

7. Ta ut stenarna ur innerskålen och häll varmt vatten i den. Låt den stå så i en minut. Vicka sedan på innerskålen och den lossnar. Bara att lyfta ur. 

8. Sätt den stora skålen i varmt vatten se till att den även får vatten högt upp på sidorna. Stå så en minut. Ta sedan en kökshandduk och ställ skålen upp och ned på den. Genom att sedan försiktigt lyfta på skålen lossnar den och vips står er skapelse där upp och ned. 

9. Vänd på er ishink och sätt ner drycken ni vill servera!

Fantastiskt fin dekoration på allt i från bröllopsfördrinken, till barndopet eller bara sommarmiddagen.