Confettiquette
Confettiquette

 Partybutiken som har allt du behöver till festen från ballonger till inspiration.

Rosa popcorn

Dekorationer, DIY, FestKarin SundbergComment
rosa popcorn

Rosa popcorn är en sann söt dröm som lätt infrias. Superenkelt att göra och helt klart en partyhöjare! Här nedan finns receptet och ni kan även ladda ner de rosa popcornstrutarna.

rosa popcorn

Vad som behövs för rosa popcorn:

2 dl socker

25 gr smör

½ dl vatten

Röd karamellfärg

1 påse micropopcorn

Så här gör du rosa popcorn:

Sätt ugnen på 175 C och poppa popcornen i mikron

Blanda socker, smör och vatten i en kastrull. Rör tills socker och smör har smält och låt sedan lagen koka på medelstark värme i 5-6 minuter. Dra kastrullen från värmen och droppa i några droppar röd karamellfärg. Här gäller det att ta det lite försiktigt för att få till den rätta färgen - tänk mer hallonrött än rosa. Blanda lagen och häll i en stor skål.

Vänd ner lite av popcornen i taget i skålen. Rör om så att alla popcorn får rosa lag på sig. Här kan man välja om man vill ha heltäckta popcorn eller med en touch av rosa (vi valde en touch). När ni är nöjda med mängd av färg på era popcorn ta upp dem ur skålen och sprid ut dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Sätt in plåten i ugnen i ca 5 minuter tills sockret har kristalliserats.  

rosa popcorn

Som alltid när det kommer till fest är serveringen viktig. Gör enkelt era egna popcornstrutar genom att ladda ner det rosa randiga mönstret här och popcorn splasharna här >

Rosa popcorn är ett perfekt snacks för barnkalaset, möhippa eller babyshower.

Xoxo!