Confettiquette
Confettiquette

 Partybutiken som har allt du behöver till festen från ballonger till inspiration.

Signaturdrink för alla tillfällen

Bröllop, DIY, Fest, ReceptKarin Sundberg

På ett bröllop är det extra kul om gästerna kan välja brudparets drink i barmenyn. Kanske är det en klassiker som Gin&Tonic eller så är det en för kvällen speciellt framtagen drink som symboliserar brudparets favoritsmaker. Det är också given succé att ta med sig ingredienser till en härlig drink när man går bort på middag. Här är det gästen - tillika bartendern -  Jocke som förgyllde årets midsommarlunch med en somrig jordgubbsdrink. Ambitionen behöver givetvis inte vara på bartender-nivå, det kan gott räcka med "färdiga" ingredienser men med denna typ av hemlagade kit tillfredsställer man även den som väljer bort alkoholen.

För att blanda Jockes midsommardrink behöver du:

2 delar jordgubbssirap (sockerlag kokad med jordgubbar)

3 delar fläderkoncentrat

3 delar citronjuice

4 delar valfri ljus sprit (ex vodka, gin eller ljus rom)

Sodavatten

MÄNGDER med is

Blanda sirap, fläder, citron och valfri sprit. Fyll ett highballglas eller glasburk med is, häll över blandningen och toppa med sodavatten. Garnera med färska jordgubbar och en citronskiva.

Jocke hälsar att isen är avgörande för en drink. För lite is gör att drinken snabbare blir blaskig då den snabbare smälter. Massor med is håller sig frusen längre och hinner alltså inte smälta ner i drinken.

skapa din egna signatur drink

Så - det är bara att börja laborera med olika sockerlager och safter. Kanske kan du skaffa dig en egen drink som symboliserar just dig?

Xoxo